• Nyheter 2019

  2019-01-27

   K051_KATALOG S1_2.jpg

  VÄLKOMMEN TILL ALBIN I HYSSNA
  2019 ETT NYHETERNAS ÅR

  2019 kan vi presentera ovanligt många nyheter. Ett noggrant genomtänkt program med möbler formgivna av Marit Stigsdotter och Staffan Lind. Möbler med hög flexibilitet och ett stort antal kombinationsmöjligheter utvecklade för att passa i framförallt miljöer inom vård och omsorg.

  MARIT STIGSDOTTER / STAFFAN LIND
  Marit är utbildad möbelsnickare vid Capellagården och arbetar som designer i egen verksamhet. Hon är också lärare i design och möbelsnickeri vid Capellagårdens huvudutbildning samt gästföreläsare och skribent. Staffan är grafisk formgivare och arbetar med tvådimensionell form och kommunikation vid sidan av produktformgivning. Marit och Staffan har samarbetat i flera designprojekt. Förutom möbler för inomhusbruk har de också formgivit belysning och utemöbler.

  marit-och-staffan_mindre2.jpg

  K051_KATALOG S2.jpg

  ANYDAY STOLAR
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Anyday-serien bjuder in till ett behagligt sittande med en bred och generös rygg att luta sig mot. 

  Anyday karmstol med långa armledare ger bra stöd när man sätter sig och reser sig ur stolen. Anyday upphängningsbar karmstol kombinerar armstöd med upphängningsbarhet, vilket underlättar vid städning.

  Anyday är stapelbar i alla varianter och karmstolen kan även förses med hjul och handtag för att lättare kunna skjutas in till bordet.

  Alla har avtagbar och tvättbar klädsel.

  anyday_stol.png 

  K051_KATALOG S4.jpg

  ANYDAY STOLAR MED SADELGJORD
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Anyday är med sin mångsidighet och goda sittkomfort idealisk för samlingslokaler, kyrkor, församlingshem och liknande sammanhang. Den kan förses med stoppad sits eller sadelgjord och är kopplingsbar i alla varianter. Alla Anyday stolar kan kopplas omväxlande med varandra oberoende av utförande och alla är givetvis stapelbara.

  anyday_stol_sadelgjord.png

  K051_KATALOG S6.jpg

  ANYDAY KARMFÅTÖLJ OCH GUNGFÅTÖLJ
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Anyday karmfåtölj fyller luckan mellan karmstolar och fåtöljer. Den är nästan lika lätt att flytta som en karmstol och nästan lika bekväm som en fåtölj. Fungerar som samtalsstol, besöksstol, i patientrum eller dagrum.

  Stapelbarhet är en fördel när boendemiljöerna blir allt mer kompakta. Eftersom behovet av sittplatser och funktioner varierar är det praktiskt att kunna öka flexibiliteten och frigöra golvyta genom att stapla karmfåtöljerna.

  Anyday gungfåtölj. Rörelse stimulerar hjärnan och de allra flesta tycker att det är behagligt att känna följsamheten när man lutar sig tillbaka i en gungstol. Det gäller för människor i alla åldrar, unga och gamla. En grupp som anses ha särskilt stor nytta och glädje av gungstolens funktion är människor med demens. Gungstolens förtjänster inom vården är omvittnade sedan länge.

  Både karmfåtölj och gungfåtölj har avtagbar och tvättbar sitsklädsel.

  anyday_karmfåtöllj_gung.png

  K051_KATALOG S8.jpg 

  ALEX BORD
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Alex är Albins nya serie fasta bord i olika storlekar och former, både rektangulära och runda. Alla har låga sargar och låter sig lätt kombineras med många olika karmstolar. 

  Skiva i massiv björk eller MDF med laminat. Alex kan även levereras med skiva av Quietboard. Benen har stabila trägängor och monteras enkelt för hand utan verktyg, skruvar eller beslag.

  Möjligheten att kombinera material och kulörer gör att Alex passar in i många miljöer.

  Alex.png

  hajd, miljö.jpg 

  HAJD SKÄRMSYSTEM
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Hajd skärmsystem ger stora möjligheter till varierad användning av arbets- och boendeytor. Med de flexibla skärmarna kan man på ett enkelt sätt tillfälligt dela av och avskärma platser, funktioner och aktiviteter.

  Skärmarna har fyllning av ribbor eller tyg. Luftiga ribbor ger en visuell avskärmning som ändå erbjuder trygg kontakt med omgivningen. Med tygfyllningen kan man skapa ombonade rum i rummet. Dessutom bidrar Hajd i detta utförande till en förbättrad akustikmiljö.

  Hajd levereras i en, två eller tre sektioner i björk natur och i en lång rad olika tyger. Bredd 80 cm (ihopvikt), höjd 160 cm.

  Hajd.png

  puff.jpg

  ALICE PUFFPALL
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Alice puffpallar är det naturliga komplementet till Alice fåtöljer och soffor. De är extra sittplatser som inbjuder till samtal och korta pauser. De är flexibla och lätta att flytta runt och fungerar även som fotpallar.

  Puffpallarna kombinerar det bästa från puffar och pallar: Puffens vänliga mjukhet och pallens ben som lyfter den från golvet, håller den renare och underlättar städning. Givetvis har de avtagbar och tvättbar klädsel.

  Puffpall.png

  Fyran_miljö.jpg

  FYRAN STAPELBAR PALL
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Fyran pall är ett enkelt sätt att tillfälligt få fler sittplatser, exempelvis om den boende får besök av flera personer. Den är primärt tänkt att användas av personal eller av besökare.

  Fyran är stapelbar upp till fyra pallar. Praktiskt om man har fler än en pall i rummet. Det gör det också möjligt att ha en liten ”pall-pool” där det är lätt att hämta.

  Fyran.png

   

  K051_KATALOG S14_2.jpg

  ALICE RED&BLUE EDITION, GAVLAR OCH NACKKUDDE MED SIDOSTÖD
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  ”Red&Blue edition” är fåtöljen Alice i en färgställning vald med tanke på våra brukare med demenssjukdom. Tydlighet i omgivningen kan bidra till en större upplevelse av trygghet, något man kan påverka med färg och form. Just primärfärgerna rött och blått är de som de flesta längst kan uppfatta och sätta ord på. Att sits och rygg har olika kulör kan också göra funktionen lättare att förstå. Gult kan vara en accentfärg på till exempel en lös kudde. ”Red&Blue edition” blir ett färgglatt inslag som kan uppskattas av alla.

  Gavlar. Alice fåtöljer och soffor uppskattas för sitt luftiga utseende, men ibland vill man ha en mer ombonad känsla. Alice gavelfyllning sätts på plats med ett handgrepp och kan eftermonteras på alla modeller. Inga skruvar, beslag eller hål behövs. Klädseln är avtagbar och tvättbar. Nackkudde med sidostöd. Alice nackstöd är enkelt reglerbart i höjd och finns nu också i öronlappsmodell som ger stöd för huvudet i sidled. Kan monteras på alla modeller.

  RedBlue.png

  K051_KATALOG S10.jpg

  DET SITTER I DETALJERNA

  • Vänligt rundade hörn och skivans mjuka kontur ger karaktär åt Alex-borden.
  • Pallen Fyrans rundat fyrkantiga sitsar är form och funktion i lekfull förening.
  • Bakbenens fasetter vid anslutningen till ryggen är ett genomgående tema för Anyday-serien.
  • Gångjärnen mellan Hajd-sektionerna visar hur även tekniska detaljer får egen skönhet när de görs i trä.
  • Anydays karmstol har mjukt böljande armledare med konturer och profiler som handen kan upptäcka.
  • Alice-serien finns nu också med egna och anpassade förhöjningsklossar med samma formspråk som serien.

  detaljer.jpg

  Högupplösta bilder finns att ladda ner här.

  Broschyren i sin helhet kan du läsa här.