• Siri stol

  2017-02-03

  Siri 2017.pngSiri 2017_3.png

  Siri
  När Sami Kallio formgav vår stapelbara stol Siri, gav han den ett helt eget uttryck genom en karaktäristisk detalj i ryggen. En detalj som skapar ett fint ljusinsläpp som gör att stolen känns nätt. Ryggens speciella konstruktion gör att den också får svikt, vilket stärker komforten ytterligare. Siri tillverkas i massiv björk och är mycket stabil och bekväm. Stolen kan fås med klädd sits i tyg eller sadelgjord. Som tillval finns psalmbokshylla och kopplingsbeslag i aluminium. 

  Sami Kallio
  Inredningsarkitekt och möbeldesigner från Göteborg. Sami är född i Helsingfors och jobbar numera som frilans i sitt eget bolag Sami Kallio Studio. Han har en MFA i inredningsarkitektur från HDK (Göteborg) och Industriella högskolan (Helsingfors). Sami bygger ofta sin design på en traditionell och funktionell grund och lägger sedan till något extra som gör att det känns nytt och unikt, vilket stolen Siri är ett tydligt exempel på. Att jobba handgripligen med produkten är viktigt för Sami eftersom det är i verkstan allt händer och utvecklas till perfektion. Så har det också varit i samarbetet med oss på Albin i Hyssna.

  Mått
  Siri 088 Höjd 79, Bredd 50, Djup 48, sits: Höjd 46.

  Läs mer om Siri här.

   

   

 • Agnes ställbar fåtölj

  2017-02-03

  Agnes 342 Klassisk.png

  Agnes hög fåtölj nu även ställbar

  Agnes är en mycket uppskattad möbelserie både hos oss och våra kunder. Den höga fåtöljen har en bekväm sitthöjd som gör den lätt att sätta sig i och resa sig ur. För att göra Agnesfamiljen ännu mer komplett, har vi nu tagit fram en fåtölj som även är ställbar. Med en smidig konstruktion fäller du lätt fåtöljen till önskat läge. Vi använder oss av en liten knapp med hydraulisk funktion och utan synliga spakar. Självklart kan du få fåtöljen med avtagbart tyg inklusive sjukhusväv i sitsen.

  Ingrid Backman - White Arkitekter

  Ingrid Backman är Inredningsarkitekt och formgivare, född i Vasa, Finland. Ingrid är utbildad på Designlinjen vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg samt på Hochschule für Angewandte Kunst i Wien. Idag jobbar hon som formgivare på White Arkitekter i Göteborg. Ingrids formgivning har ofta grafisk tydlighet, vilket även syns i vår serie Agnes. På Albin i Hyssna har vi samarbetat med Ingrid under en lång tid.

  Mått

  Agnes Hög fåtölj 342 Höjd 120, Bredd 64, Djup 68, Höjd armstöd 67, Höjd sits 47. Agnes Hög fåtölj ställbar har artikelnummer 345.

  Fåtöljen som visas på bilderna är inte ställbar, men formen är densamma.

 • Återbruk

  2017-02-03

  På Albin hyser vi en väldigt stor respekt för miljö och människa. Därför gör vi allt för att livet ska bli så långt som möjligt för våra möbler. Vår egen produktion i Hyssna, många års erfarenhet och nära samarbete med våra kunder gör att vi gärna tar emot möbler som vi levererat, men som efter en tids bruk kanske behöver restaureras på ett eller annat sätt. Hör av dig till oss så berättar vi mer!

  Läs mer om detta här.