• Prislista 2019

  2019-03-01

  Från och med första mars kom vår nya prislista. Kontakta oss om du vill att vi ska skicka den till dig, meddela om du vill ha den digitalt eller som en fysisk katalog.

  office@albinihyssna.se

 • Nyheter 2019

  2019-01-27

   K051_KATALOG S1_2.jpg

  VÄLKOMMEN TILL ALBIN I HYSSNA
  2019 ETT NYHETERNAS ÅR

  2019 kan vi presentera ovanligt många nyheter. Ett noggrant genomtänkt program med möbler formgivna av Marit Stigsdotter och Staffan Lind. Möbler med hög flexibilitet och ett stort antal kombinationsmöjligheter utvecklade för att passa i framförallt miljöer inom vård och omsorg.

  MARIT STIGSDOTTER / STAFFAN LIND
  Marit är utbildad möbelsnickare vid Capellagården och arbetar som designer i egen verksamhet. Hon är också lärare i design och möbelsnickeri vid Capellagårdens huvudutbildning samt gästföreläsare och skribent. Staffan är grafisk formgivare och arbetar med tvådimensionell form och kommunikation vid sidan av produktformgivning. Marit och Staffan har samarbetat i flera designprojekt. Förutom möbler för inomhusbruk har de också formgivit belysning och utemöbler.

  marit-och-staffan_mindre2.jpg

  K051_KATALOG S2.jpg

  ANYDAY STOLAR
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Anyday-serien bjuder in till ett behagligt sittande med en bred och generös rygg att luta sig mot. 

  Anyday karmstol med långa armledare ger bra stöd när man sätter sig och reser sig ur stolen. Anyday upphängningsbar karmstol kombinerar armstöd med upphängningsbarhet, vilket underlättar vid städning.

  Anyday är stapelbar i alla varianter och karmstolen kan även förses med hjul och handtag för att lättare kunna skjutas in till bordet.

  Alla har avtagbar och tvättbar klädsel.

  anyday_stol.png 

  K051_KATALOG S4.jpg

  ANYDAY STOLAR MED SADELGJORD
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Anyday är med sin mångsidighet och goda sittkomfort idealisk för samlingslokaler, kyrkor, församlingshem och liknande sammanhang. Den kan förses med stoppad sits eller sadelgjord och är kopplingsbar i alla varianter. Alla Anyday stolar kan kopplas omväxlande med varandra oberoende av utförande och alla är givetvis stapelbara.

  anyday_stol_sadelgjord.png

  K051_KATALOG S6.jpg

  ANYDAY KARMFÅTÖLJ OCH GUNGFÅTÖLJ
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Anyday karmfåtölj fyller luckan mellan karmstolar och fåtöljer. Den är nästan lika lätt att flytta som en karmstol och nästan lika bekväm som en fåtölj. Fungerar som samtalsstol, besöksstol, i patientrum eller dagrum.

  Stapelbarhet är en fördel när boendemiljöerna blir allt mer kompakta. Eftersom behovet av sittplatser och funktioner varierar är det praktiskt att kunna öka flexibiliteten och frigöra golvyta genom att stapla karmfåtöljerna.

  Anyday gungfåtölj. Rörelse stimulerar hjärnan och de allra flesta tycker att det är behagligt att känna följsamheten när man lutar sig tillbaka i en gungstol. Det gäller för människor i alla åldrar, unga och gamla. En grupp som anses ha särskilt stor nytta och glädje av gungstolens funktion är människor med demens. Gungstolens förtjänster inom vården är omvittnade sedan länge.

  Både karmfåtölj och gungfåtölj har avtagbar och tvättbar sitsklädsel.

  anyday_karmfåtöllj_gung.png

  K051_KATALOG S8.jpg 

  ALEX BORD
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Alex är Albins nya serie fasta bord i olika storlekar och former, både rektangulära och runda. Alla har låga sargar och låter sig lätt kombineras med många olika karmstolar. 

  Skiva i massiv björk eller MDF med laminat. Alex kan även levereras med skiva av Quietboard. Benen har stabila trägängor och monteras enkelt för hand utan verktyg, skruvar eller beslag.

  Möjligheten att kombinera material och kulörer gör att Alex passar in i många miljöer.

  Alex.png

  hajd, miljö.jpg 

  HAJD SKÄRMSYSTEM
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Hajd skärmsystem ger stora möjligheter till varierad användning av arbets- och boendeytor. Med de flexibla skärmarna kan man på ett enkelt sätt tillfälligt dela av och avskärma platser, funktioner och aktiviteter.

  Skärmarna har fyllning av ribbor eller tyg. Luftiga ribbor ger en visuell avskärmning som ändå erbjuder trygg kontakt med omgivningen. Med tygfyllningen kan man skapa ombonade rum i rummet. Dessutom bidrar Hajd i detta utförande till en förbättrad akustikmiljö.

  Hajd levereras i en, två eller tre sektioner i björk natur och i en lång rad olika tyger. Bredd 80 cm (ihopvikt), höjd 160 cm.

  Hajd.png

  puff.jpg

  ALICE PUFFPALL
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Alice puffpallar är det naturliga komplementet till Alice fåtöljer och soffor. De är extra sittplatser som inbjuder till samtal och korta pauser. De är flexibla och lätta att flytta runt och fungerar även som fotpallar.

  Puffpallarna kombinerar det bästa från puffar och pallar: Puffens vänliga mjukhet och pallens ben som lyfter den från golvet, håller den renare och underlättar städning. Givetvis har de avtagbar och tvättbar klädsel.

  Puffpall.png

  Fyran_miljö.jpg

  FYRAN STAPELBAR PALL
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  Fyran pall är ett enkelt sätt att tillfälligt få fler sittplatser, exempelvis om den boende får besök av flera personer. Den är primärt tänkt att användas av personal eller av besökare.

  Fyran är stapelbar upp till fyra pallar. Praktiskt om man har fler än en pall i rummet. Det gör det också möjligt att ha en liten ”pall-pool” där det är lätt att hämta.

  Fyran.png

   

  K051_KATALOG S14_2.jpg

  ALICE RED&BLUE EDITION, GAVLAR OCH NACKKUDDE MED SIDOSTÖD
  Formgivare: Marit Stigsdotter / Staffan Lind

  ”Red&Blue edition” är fåtöljen Alice i en färgställning vald med tanke på våra brukare med demenssjukdom. Tydlighet i omgivningen kan bidra till en större upplevelse av trygghet, något man kan påverka med färg och form. Just primärfärgerna rött och blått är de som de flesta längst kan uppfatta och sätta ord på. Att sits och rygg har olika kulör kan också göra funktionen lättare att förstå. Gult kan vara en accentfärg på till exempel en lös kudde. ”Red&Blue edition” blir ett färgglatt inslag som kan uppskattas av alla.

  Gavlar. Alice fåtöljer och soffor uppskattas för sitt luftiga utseende, men ibland vill man ha en mer ombonad känsla. Alice gavelfyllning sätts på plats med ett handgrepp och kan eftermonteras på alla modeller. Inga skruvar, beslag eller hål behövs. Klädseln är avtagbar och tvättbar. Nackkudde med sidostöd. Alice nackstöd är enkelt reglerbart i höjd och finns nu också i öronlappsmodell som ger stöd för huvudet i sidled. Kan monteras på alla modeller.

  RedBlue.png

  K051_KATALOG S10.jpg

  DET SITTER I DETALJERNA

  • Vänligt rundade hörn och skivans mjuka kontur ger karaktär åt Alex-borden.
  • Pallen Fyrans rundat fyrkantiga sitsar är form och funktion i lekfull förening.
  • Bakbenens fasetter vid anslutningen till ryggen är ett genomgående tema för Anyday-serien.
  • Gångjärnen mellan Hajd-sektionerna visar hur även tekniska detaljer får egen skönhet när de görs i trä.
  • Anydays karmstol har mjukt böljande armledare med konturer och profiler som handen kan upptäcka.
  • Alice-serien finns nu också med egna och anpassade förhöjningsklossar med samma formspråk som serien.

  detaljer.jpg

  Högupplösta bilder finns att ladda ner här.

  Broschyren i sin helhet kan du läsa här.

   

 • Mässa Orgatec i Köln 23-27 oktober

  2018-10-07

  Varmt välkommen att besöka oss i hall 10.1 monter C-041 på Orgatec i Köln. Tillsammans med Stolab kommer vi att visa massiva trämöbler för vård och omsorg, samlingslokaler och kyrkor samt till övrig offentlig miljö.

  Läs inbjudan genom att klicka här.

   z_Orgatec_Logo_4c.jpg

 • Prislista 2018

  2018-03-27

  Från och med första februari kom vår nya prislista. Kontakta oss om du vill att vi ska skicka den till dig, meddela om du vill ha den digitalt eller som en fysisk katalog.

  office@albinihyssna.se

 • Nyheter 2018

  2018-01-29

  VÄLKOMMEN TILL ETT NYTT ÅR OCH MÅNGA FINA NYHETER

  2018 välkomnar vi genom att presentera inte mindre än 32 nyheter i vårt sortiment!

  Möbler som är formgivna och utformade för att kombinera det funktionella med det vackra där människan alltid är i fokus. Möbler som passar i vitt skilda miljöer och där vi, precis som alltid, lagt betoning på vård och omsorg, kyrkor och olika typer av församlingsmiljöer.

   Fr+Âsakull 2017_0249-Medium-Rez.jpgFr+Âsakull 2017_0300-Medium-Rez.jpg

  Våra nyheter kommer att presenteras på Stockholm Furniture Fair i monter A11:11, men du kan redan nu få förhandskik i bifogad presentation.

  Läs om våra nyheter här.

 • Välkommen Åse

  2018-01-01

  Åse porträttbild.jpg

  Åse Mellring är ny säljare här hos oss på Albin i Hyssna från och med 1 januari 2018. Åse kommer från Borås och har tidigare arbetat som säljare inom presentreklambranschen.

  "Jag älskar att sälja och känner verkligen hur viktigt det är att få representera produkter som jag själv tror på och kan stå för. Att nu få möjlighet att sälja kvalitetsmöbler som tillverkats på ett schysst sätt här i Sverige, känns därför riktigt roligt."

  Återbruk en hjärtefråga

  "Jag brinner även för miljöarbete på alla sätt. Att vi på Albin kan erbjuda återbruk tycker jag är ett tydligt exempel på att vi håller en mycket hög kvalitet i våra produkter som gör att de kan restaureras. Det visar också att vi som leverantör tar ansvar även på sikt för det som vi levererar."

  Kontaktuppgifter till Åse finner du här. 

 • Greta.jpg

  Designers Saturday i Oslo 9-10 september

  2017-08-31

  Vi finns på plats att möta dig och dina kollegor under Designers Saturday i Oslo, 9 - 10 september.

  Möbler för offentlig miljö tillverkade i vår fabrik i Hyssna sedan 1920. Här sätter vi funktionen och människan i främsta rummet, vilket gjort oss till ett av de ledande varumärkena i Skandinavien när det gäller möbler för vård och omsorg, kyrkor, församlingshem och andra typer av samlingslokaler.

  Besök oss på Stoppested 1 på DogA, Hausmanns gate 16 för att ta träffa oss och ta del av vårt fina sortiment.
  För mer info och registrering, klicka här.

  Varmt välkommen tilll oss på Albin i Hyssna.

  DS Oslo

 • 2017-03-01

  Puff_Anna_800x800.jpg

  Välkommen Anna!

  I början av oktober kunde vi hälsa Anna Antonsson välkommen som ny säljare här hos oss i Hyssna.

  ”Jag känner mig supernöjd med mitt nya arbete! Det personliga, öppna och varma intrycket av företaget som jag fick under intervjuerna, visade sig vara precis så som jag upplever Albin i Hyssna nu några månader senare. Att få representera ett företag som har så gedigen kunskap och fokus på att sätta kundens önskemål i centrum, känns både viktigt och roligt för mig. Inredning har gått som en röd tråd genom min tidigare yrkesbana, med ett avbrott för en kort period i miljö- och återvinningsbranschen precis innan jag fick jobbet här. Nu ser jag fram emot att vidareutvecklas inom branschen och bygga vidare på de relationer som redan finns med våra kunder samt hitta nya uppdragsgivare.”

 • Siri stol

  2017-02-03

  Siri 2017.pngSiri 2017_3.png

  Siri
  När Sami Kallio formgav vår stapelbara stol Siri, gav han den ett helt eget uttryck genom en karaktäristisk detalj i ryggen. En detalj som skapar ett fint ljusinsläpp som gör att stolen känns nätt. Ryggens speciella konstruktion gör att den också får svikt, vilket stärker komforten ytterligare. Siri tillverkas i massiv björk och är mycket stabil och bekväm. Stolen kan fås med klädd sits i tyg eller sadelgjord. Som tillval finns psalmbokshylla och kopplingsbeslag i aluminium. 

  Sami Kallio
  Inredningsarkitekt och möbeldesigner från Göteborg. Sami är född i Helsingfors och jobbar numera som frilans i sitt eget bolag Sami Kallio Studio. Han har en MFA i inredningsarkitektur från HDK (Göteborg) och Industriella högskolan (Helsingfors). Sami bygger ofta sin design på en traditionell och funktionell grund och lägger sedan till något extra som gör att det känns nytt och unikt, vilket stolen Siri är ett tydligt exempel på. Att jobba handgripligen med produkten är viktigt för Sami eftersom det är i verkstan allt händer och utvecklas till perfektion. Så har det också varit i samarbetet med oss på Albin i Hyssna.

  Mått
  Siri 088 Höjd 79, Bredd 50, Djup 48, sits: Höjd 46.

  Läs mer om Siri här.

   

   

« 1 2 »