Anima

Anima är ritad av industridesignern Andreas Sture. Namnet Anima är latin och betyder fritt översatt själ, luft och andlighet. Ett passande namn på en stol som ursprungligen skapades för ett helt nytt kyrkorum.
 
På det nyligen återskapade Garveri-området utanför Göteborg samlas tankar och möten kring hållbar matproduktion och småskalighet och här finns även en nybyggd Equmeniakyrka. Det stora rummet behövde en stol som skulle uttrycka samma mjukhet, lätthet och själ som platsen gör. Den skulle vara skön att sitta på länge och bidra till avslappning och eftertanke. Så stolen ritades för kyrkan som samtidigt fungerar som samlingslokal för en mängd olika konferenser och möten.
 
Valet av tillverkare föll på Stolab för deras sätt att se på hållbara möbler och hållbar produktion. Anima är tillverkad av massiv björk med klädd sits, ryggen kan väljas som klädd eller oklädd. Stolen är stapel- och kopplingsbar, fyra till antalet.

Möbler i samma produktfamilj

Stol i massiv björk

Artikelnummer: 9079

Formgivare: Andreas Sture / White

Storlek 

Bredd: 51 cm

Höjd: 81 cm

Djup: 53 cm

Sh: 45 cm

Staplingsbar Kopplingsbar

Andreas Sture / White

Andreas är Industridesigner BFA och Designer MFA, har studerat vid HDK i Göteborg och arbetar som designer på White Arkitekter. Läs mer