Sundborn

En mycket bekväm hög, ställbar fåtölj som ingår i en komplett sittgruppsfamilj, vacker att betrakta från alla håll och med ett noggrant utfört detaljarbete. Fåtöljen fälls med s k synkronfällning, dvs fäller både rygg och sits steglöst i samspel. Den mjukt svängda formen i toppstycke och armledare återfinns på alla sittmöbler i serien Sundborn. Benen smalnar av upptill, vilket ger fåtöljen ett nätt och gracilt uttryck. Sidokuddarna sitter fast med kardborreband. Klädseln är lätt att ta av och tvätta.

Art.nr: 337, Sitthöjd 50 cm: 338

Material/klädsel: Massiv björk. Klädda sitt-, sido- och ryggkuddar.

Ytbehandling: Vattenburen polyuretan-lack

Tillval: Avtagbart tyg inkl sjukhusväv i sits och rygg. Sjukhusväven är en så kallad PU-väv. Extra sits- och ryggöverdrag. Konstläder.

 

I möbelfamiljen Sundborn ingår: Fåtölj, hög ställbar fåtölj, hög fåtölj, 2-sits soffa, 3-sits soffa och fotpall.

Möbler i samma produktfamilj

Fåtölj hög ställbar i massiv björk

Artikelnummer: 337

Formgivare: Nils-Göran Gustafsson

Storlek 

Bredd: 70 cm

Höjd: 114 cm

Djup: 74 (98) cm

Ha: 68 cm

Sh: 45/50 cm

Nils-Göran Gustafsson

Viljan att gestalta har alltid följt Nils-Göran Gustafsson. Med Carl-Malmsten som mentor och konstfacksskolans avdelning för möbler och inredningar kombinerat med studie och lång erfarenhet av möbelskapande har ett personligt formspråk vuxit fram, där "Vacker vardagsvara" får fungera som motto. Förutom funktionen, vill Nils-Göran att möblerna ska utstråla omtanke och äkthet. Ca 95 formgivna stolmodeller ger trygghet och frihet till nyskapande. Läs mer