Philip

Philip fåtöljer och soffor ger bekvämlighet och pondus åt sittandet med omslutande form och långa, vilsamma armledare. Det är fåtöljer att sjunka ner i och soffor att samsas i. Inspirationen kommer från de klassiska Chesterfield-fåtöljerna där Marit Stigsdotter och Staffan Lind gjort dem nättare och mer komfortabla. De har också gett dem samma känsla av pondus som dessa fåtöljer ger. En känsla de flesta uppskattar, men som kanske är extra viktig för brukare inom vård och omsorg.

Hela serien har praktiska funktioner som helt avtagbar och möjlighet till tvättbar klädsel samt en ”smulspringa” mellan sits och rygg som gör både fåtöljer och soffor lättskötta. Sitsklädseln är lätt att ta av. Serien fungerar i många olika miljöer, från sittgrupper inom vård och omsorg till väntrum och loungemiljöer.

Philip fåtöljer och soffor har fått namn efter Lord Philip Stanhope, 4:e earl av Chesterfield, som ursprungligen lät beställa Chesterfield-fåtöljerna. Stora skinnfåtöljer som kommit att förknippas med komfort och värdighet.

Art.nr: 014 Björk, 015 Ek

Ytbehandling: Vattenburen polyuretan-lack

Möbler i samma produktfamilj

Pall i massiv björk alt. ek

Artikelnummer: 014/015

Formgivare: Marit Stigsdotter/Staffan Lind

Storlek 

Bredd: 49 cm

Höjd: 43 cm

Djup: 38 cm

Sh: 43 cm

Marit Stigsdotter/Staffan Lind

Marit är designer med egen verksamhet och utbildad möbelsnickare vid Capellagården. Staffan är grafisk formgivare och arbetar med tvådimensionell form och kommunikation vid sidan av produktformgivning. Marit och Staffan har samarbetat i flera designprojekt. Läs mer