Åter i bruk™

Åter i bruk™

På Albin är begreppet återbruk något vi egentligen alltid har värnat om som tillverkare och leverantör. Våra möbler ska i sin grundutformning och funktion vara så hållbara att det ska löna sig att reparera och justera efter det slitage som naturligt uppstår i offentliga miljöer. Redan idag är också exempelvis materialbesparing något vi tar i beaktning när vi tillsammans med våra formgivare formger en ny möbel. 

DET HÄR KAN VI GÖRA IDAG

Klädslar
Vi hjälper er gärna med nya klädslar till våra produkter. Utöver produkter som idag finns i produktion hjälper vi givetvis till med klädslar till äldre produkter. 

Tag kontakt med oss för konsultation.

 Renovering

Varje år renoverar vi hundratals stolar. Vår tradition av att tillverkar möbler i över 100 år har givit oss kunskap och erfarenhet kring just detta. Förhållandevis ofta så återser vi produkter som lämnat fabriken för 30-40 år sedan. Varje gång detta sker märker vi en stor nyfikenhet och en ökad stolthet i lokalerna.

Vi hjälper t.ex. till med detta:
• Stomme: Slipa, limma och lacka om i neutral lack/bets eller önskad kulör. 
• Klädsel: Vi ersätter gammalt tyg med ny klädsel och har även möjlighet att byta ut polyeter om så önskas. 
• Nytt Utförande: På vissa av våra produkter, tex Celia, kan vi även erbjuda att byta utförande på produkten från sadelgjord till klädd stol (eller tvärt om).

Gäller det många möbler av samma sort, tar vi gärna emot ett exemplar och får detta godkänt innan vi går vidare med övriga. 

 Reservdelar/tillbehör

Ibland är olyckan framme, eller något tillbehör har försvunnit. På flera av våra produkter kan vi erbjuda reservdelar som man själva kan byta, utan att behöva frakta iväg produkten. Vad som behöver ersättas kan vara svårt att förutsäga, så om ni saknar just ert tillbehör eller reservdel tveka inte att kontakta oss.
Om det gäller klädseln på din möbel som slitits ut eller behöver ersättas, kontakta oss för mer information.

iStock_000059453986_Full.jpg