• Prislista 2018

  2018-03-27

  Från och med första februari kom vår nya prislista. Kontakta oss om du vill att vi ska skicka den till dig, meddela om du vill ha den digitalt eller som en fysisk katalog.

  office@albinihyssna.se

 • Nyheter 2018

  2018-01-29

  VÄLKOMMEN TILL ETT NYTT ÅR OCH MÅNGA FINA NYHETER

  2018 välkomnar vi genom att presentera inte mindre än 32 nyheter i vårt sortiment!

  Möbler som är formgivna och utformade för att kombinera det funktionella med det vackra där människan alltid är i fokus. Möbler som passar i vitt skilda miljöer och där vi, precis som alltid, lagt betoning på vård och omsorg, kyrkor och olika typer av församlingsmiljöer.

   Fr+Âsakull 2017_0249-Medium-Rez.jpgFr+Âsakull 2017_0300-Medium-Rez.jpg

  Våra nyheter kommer att presenteras på Stockholm Furniture Fair i monter A11:11, men du kan redan nu få förhandskik i bifogad presentation.

  Läs om våra nyheter här.

 • Välkommen Åse

  2018-01-01

  Åse porträttbild.jpg

  Åse Mellring är ny säljare här hos oss på Albin i Hyssna från och med 1 januari 2018. Åse kommer från Borås och har tidigare arbetat som säljare inom presentreklambranschen.

  "Jag älskar att sälja och känner verkligen hur viktigt det är att få representera produkter som jag själv tror på och kan stå för. Att nu få möjlighet att sälja kvalitetsmöbler som tillverkats på ett schysst sätt här i Sverige, känns därför riktigt roligt."

  Återbruk en hjärtefråga

  "Jag brinner även för miljöarbete på alla sätt. Att vi på Albin kan erbjuda återbruk tycker jag är ett tydligt exempel på att vi håller en mycket hög kvalitet i våra produkter som gör att de kan restaureras. Det visar också att vi som leverantör tar ansvar även på sikt för det som vi levererar."

  Kontaktuppgifter till Åse finner du här. 

 • Greta.jpg

  Designers Saturday i Oslo 9-10 september

  2017-08-31

  Vi finns på plats att möta dig och dina kollegor under Designers Saturday i Oslo, 9 - 10 september.

  Möbler för offentlig miljö tillverkade i vår fabrik i Hyssna sedan 1920. Här sätter vi funktionen och människan i främsta rummet, vilket gjort oss till ett av de ledande varumärkena i Skandinavien när det gäller möbler för vård och omsorg, kyrkor, församlingshem och andra typer av samlingslokaler.

  Besök oss på Stoppested 1 på DogA, Hausmanns gate 16 för att ta träffa oss och ta del av vårt fina sortiment.
  För mer info och registrering, klicka här.

  Varmt välkommen tilll oss på Albin i Hyssna.

  DS Oslo

 • Hjälp oss att sälja oss i Stockholm

  2017-08-23

  På Albin i Hyssna vill vi hjälpa våra kunder i alla lägen och vi lägger därför stor vikt vid en hög servicegrad. Vi söker nu ännu en medarbetare som vill hjälpa oss att stärka detta ytterligare. Vi vill därför att du känner passion för försäljning, kundvård och service. Vi är ett litet bolag, som är inne i en expansiv fas, och behöver förstärkning ute på fältet.

  En modern resande kan se ut på många sätt, i vår värld vill vi att du har nära kontakt med vår fabrik i Hyssna, samtidigt som du är bekväm ute hos kunden. Tjänsten innefattar ett antal resdagar varje år. För oss är personlighet, vilja och engagemang avgörande när vi väljer våra medarbetare.

  Är du intresserad? Börja med att skicka en beskrivning av dig och din bakgrund till: anna-lena.knutsson@albinihyssna.se

  Senast den 10:e september vill vi ha din ansökan. 

  Se annons som PDF genom att klicka här

 • 2017-03-01

  Puff_Anna_800x800.jpg

  Välkommen Anna!

  I början av oktober kunde vi hälsa Anna Antonsson välkommen som ny säljare här hos oss i Hyssna.

  ”Jag känner mig supernöjd med mitt nya arbete! Det personliga, öppna och varma intrycket av företaget som jag fick under intervjuerna, visade sig vara precis så som jag upplever Albin i Hyssna nu några månader senare. Att få representera ett företag som har så gedigen kunskap och fokus på att sätta kundens önskemål i centrum, känns både viktigt och roligt för mig. Inredning har gått som en röd tråd genom min tidigare yrkesbana, med ett avbrott för en kort period i miljö- och återvinningsbranschen precis innan jag fick jobbet här. Nu ser jag fram emot att vidareutvecklas inom branschen och bygga vidare på de relationer som redan finns med våra kunder samt hitta nya uppdragsgivare.”

 • Siri stol

  2017-02-03

  Siri 2017.pngSiri 2017_3.png

  Siri
  När Sami Kallio formgav vår stapelbara stol Siri, gav han den ett helt eget uttryck genom en karaktäristisk detalj i ryggen. En detalj som skapar ett fint ljusinsläpp som gör att stolen känns nätt. Ryggens speciella konstruktion gör att den också får svikt, vilket stärker komforten ytterligare. Siri tillverkas i massiv björk och är mycket stabil och bekväm. Stolen kan fås med klädd sits i tyg eller sadelgjord. Som tillval finns psalmbokshylla och kopplingsbeslag i aluminium. 

  Sami Kallio
  Inredningsarkitekt och möbeldesigner från Göteborg. Sami är född i Helsingfors och jobbar numera som frilans i sitt eget bolag Sami Kallio Studio. Han har en MFA i inredningsarkitektur från HDK (Göteborg) och Industriella högskolan (Helsingfors). Sami bygger ofta sin design på en traditionell och funktionell grund och lägger sedan till något extra som gör att det känns nytt och unikt, vilket stolen Siri är ett tydligt exempel på. Att jobba handgripligen med produkten är viktigt för Sami eftersom det är i verkstan allt händer och utvecklas till perfektion. Så har det också varit i samarbetet med oss på Albin i Hyssna.

  Mått
  Siri 088 Höjd 79, Bredd 50, Djup 48, sits: Höjd 46.

  Läs mer om Siri här.

   

   

 • Agnes ställbar fåtölj

  2017-02-03

  Agnes 342 Klassisk.png

  Agnes hög fåtölj nu även ställbar

  Agnes är en mycket uppskattad möbelserie både hos oss och våra kunder. Den höga fåtöljen har en bekväm sitthöjd som gör den lätt att sätta sig i och resa sig ur. För att göra Agnesfamiljen ännu mer komplett, har vi nu tagit fram en fåtölj som även är ställbar. Med en smidig konstruktion fäller du lätt fåtöljen till önskat läge. Vi använder oss av en liten knapp med hydraulisk funktion och utan synliga spakar. Självklart kan du få fåtöljen med avtagbart tyg inklusive sjukhusväv i sitsen.

  Ingrid Backman - White Arkitekter

  Ingrid Backman är Inredningsarkitekt och formgivare, född i Vasa, Finland. Ingrid är utbildad på Designlinjen vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg samt på Hochschule für Angewandte Kunst i Wien. Idag jobbar hon som formgivare på White Arkitekter i Göteborg. Ingrids formgivning har ofta grafisk tydlighet, vilket även syns i vår serie Agnes. På Albin i Hyssna har vi samarbetat med Ingrid under en lång tid.

  Mått

  Agnes Hög fåtölj 342 Höjd 120, Bredd 64, Djup 68, Höjd armstöd 67, Höjd sits 47. Agnes Hög fåtölj ställbar har artikelnummer 345.

  Fåtöljen som visas på bilderna är inte ställbar, men formen är densamma.

 • Återbruk

  2017-02-03

  På Albin hyser vi en väldigt stor respekt för miljö och människa. Därför gör vi allt för att livet ska bli så långt som möjligt för våra möbler. Vår egen produktion i Hyssna, många års erfarenhet och nära samarbete med våra kunder gör att vi gärna tar emot möbler som vi levererat, men som efter en tids bruk kanske behöver restaureras på ett eller annat sätt. Hör av dig till oss så berättar vi mer!

  Läs mer om detta här.