Philip

Philip fåtöljer och soffor ger bekvämlighet och pondus åt sittandet med omslutande form och långa, vilsamma armledare. Det är fåtöljer att sjunka ner i och soffor att samsas i. Inspirationen kommer från de klassiska Chesterfield-fåtöljerna där Marit Stigsdotter och Staffan Lind gjort dem nättare och mer komfortabla. De har också gett dem samma känsla av pondus som dessa fåtöljer ger. En känsla de flesta uppskattar, men som kanske är extra viktig för brukare inom vård och omsorg.

Hela serien har praktiska funktioner som helt avtagbar och möjlighet till tvättbar klädsel samt en ”smulspringa” mellan sits och rygg som gör både fåtöljer och soffor lättskötta. Sitsklädseln är lätt att ta av. Serien fungerar i många olika miljöer, från sittgrupper inom vård och omsorg till väntrum och loungemiljöer.

Philip fåtöljer och soffor har fått namn efter Lord Philip Stanhope, 4:e earl av Chesterfield, som ursprungligen lät beställa Chesterfield-fåtöljerna. Stora skinnfåtöljer som kommit att förknippas med komfort och värdighet.

Artikelnummer: 317 Björk, 318 Ek

Material: Massiv björk eller ek. Klädd sits och rygg.

Ytbehandling: Vattenbaserad lack. Vid höga krav på desinficering eller spritning, kontakta oss för alternativ. 

Tillval: Avtagbart tyg inkl. sjukhusväv i sits och rygg. Sjukhusväven är en så kallad PU-väv. Extra sits- och ryggöverdrag. Armstödsskydd. Sittskydd.

Furniture in the same product set

Fåtölj hög in solid birch alt. oak

Article number: 317/318

Formgivare: Marit Stigsdotter/Staffan Lind

Size 

Width: 73 cm

Height: 110 cm

Depth: 72 cm

Ha: 66 cm

Sh: 46 cm

Marit Stigsdotter/Staffan Lind

Marit now runs her own design business. Staffan is a graphic designer. Marit and Staffan have worked together on a number of design projects. As well as furniture for indoor use, they have designed lighting and outdoor furniture. Read more